10 tips voor pensioenplanning om te overwegen

Wie kan zich beter afvragen hoe hij met pensioen gaat dan degenen die zich er nu bevinden? Het nationale en consumentenonderzoeksbureau Yankelovich ondervroeg huidige gepensioneerden om hun uit de hand lopende pensioenadvies te achterhalen.

1. Volg uw investeringen in prepensionering

Geld dat nodig is voor 5-10 jaar in de pensionering, is het meest kwetsbaar, dus vermijd te veel geld uit te geven. Als dat geld verloren gaat, is het moeilijker om na verloop van tijd te herstellen. Zoek naar investeringen met voorspelbare inkomstenbronnen, maar denk eraan hoe voorspelbaarder het inkomen, hoe lager het rendement.

2. Plan voor inflatie als een feit van het leven

Inflatie en stijgende prijzen kunnen de koopkracht van pensioenfondsen wegnemen. Als u van plan bent om met pensioen te gaan, gaat u er gewoon van uit dat de prijzen omhoog gaan – en bereid u ervoor voor.

3. Praat met uw echtgenoot of partner over pensioenuitgaven

Wees open met uw partner over hoeveel u denkt dat u zou moeten, en zult, uitgeven met pensioen zodat u beiden op dezelfde lijn staat. Net zoals koppels het kopen van een nieuwe auto of een huis tijdens het werken bespreken, is het altijd een goede gewoonte om ook tijdens pensionering over de financiële zaken te praten.

4. Focus op fysieke gezondheid

Gezien de hoge kosten van de gezondheidszorg, is aandacht voor fysieke fitheid tegenwoordig van cruciaal belang om fiscaal fit te blijven bij pensionering. Gezondheidszorgkosten worden vaak over het hoofd gezien door gepensioneerden, ondanks het feit dat het voortdurend in het nieuws is en nog steeds uit de hand loopt. Uitgaven voor gezondheidszorg kunnen uw financiën echt belasten wanneer u de projecties in overweging neemt:

5. Maak een budget en houdt hieraan

De beste manier om een budget te plannen, is weten hoeveel u kunt uitgeven. Maar helaas nemen de meeste mensen niet de moeite om te berekenen hoeveel ze veilig kunnen uitgeven aan hun pensioen. Als u hulp nodig heeft om te beginnen, spreek dan met een beleggingsprofessional, zoals de meerderheid van de mensen die zeiden dat ze hun jaarlijkse uitgaven met pensioen berekenden. Een professionele belegger kan extra inzichten en hulpmiddelen bieden om u op schema te houden. Laten we beginnen…

6.  Zorg voor een goede investering professional

U gaat naar de dokter om u te helpen gezond te blijven, dus een professionele belegger met wie u regelmatig samenwerkt, is een slimme manier om uw fiscale gezondheid na uw pensionering te plannen. Vraag vrienden om aanbevelingen over wie ze gebruiken, omdat verwijzingen vaak de beste manier zijn om een goede beleggingsprofessional te vinden

7.  Bekijk reiskosten bij pensionering

Reizen is goedkoper en gemakkelijker als u mobiel bent, dus neem grote reizen wanneer u jonger bent. Bewaar niet al uw vakanties voor pensionering aangezien dit duurder zal zijn. Neem ook geen overdreven dure vakanties. Omdat u slim bent met uw uitgaven thuis, moet u tijdens het reizen dezelfde gewoonten behouden.

8. Betaal uw hypotheek af

Uw huis is meer dan alleen onderdak, het omvat ook een belangrijke bijdrage aan uw vaste uitgaven. Door uw hypotheek af te betalen, kunt u eindelijk profiteren van de rijkdom van uw woning door er “huurvrij” te wonen – waardoor u geen significante maandelijkse kosten hoeft te maken.

9. Werk langer

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u voldoende geld heeft tot na de pensionering, is om een paar jaar langer te werken dan wat u oorspronkelijk gepland had. Het is misschien niet wat u wilt doen, maar het zal op de lange termijn beter voor u zijn. Zelfs een paar jaar werkinkomen kan aanzienlijk bijdragen aan uw pensioen.

10.  Verwacht meer te besteden

Ongeacht hoeveel u van plan bent, verrassingsuitgaven zijn onvermijdelijk. Budget voor onverwachte uitgaven, evenals kosten zoals onroerendgoedbelasting en huishoudelijke onderhoudskosten die tijdens pensionering dramatisch kunnen stijgen.

Het algemene goede nieuws is dat het maken van een paar kleine veranderingen – misschien een paar jaar langer werken, elke maand een beetje meer sparen en een aantal gezonde levensstijlgewoonten aannemen – kan oplopen tot een veel comfortabeler pensioen. Praat met een beleggingsprofessional over hoe u kunt sparen voor uw pensioen en wees voorbereid

Noch Nationwide noch zijn vertegenwoordigers geven juridisch of fiscaal advies. Raadpleeg uw advocaat of belastingadviseur voor antwoorden op specifieke vragen op deze gebieden. Houd er rekening mee dat alle beleggingen marktrisico’s met zich meebrengen, inclusief het mogelijke verlies van de hoofdsom. Er is geen garantie dat uw beleggingsdoelen daadwerkelijk gehaald worden.